SlikTones concert Matthew Mayfield - Geannuleerd

Helaas! Wegens gezondheidsproblemen komt Matthew Mayfield niet naar Europa, zijn hele tour is gecanceld.. we wensen hem veel beterschap en hopelijk mogen we hem later verwelkomen!

Matthew Mayfield (1983) is een Amerikaanse singer-songwriter met een ijzersterke fanbase in zijn thuisland. Eerder maakte hij furore als leadzanger van een band. Als singer-songwriter heeft hij ondertussen al 5 albums op zijn naam staan. Het laatste wapenfeit, RECOIL, is zijn meest persoonlijke plaat tot nu toe, vol kwetsbare, akoestische rocksongs.

“Making RECOIL was extremely hard. I had to drag the songs out of me until they said exactly what I needed them to say”, zegt Mayfield over het maken van het album.

Hebben singer-songwriters wellicht een imago van zachtheid, niet wanneer Mayfield zijn woede bezingt in ‘Turncoat’. In dit nummer ervaart de luisteraar een knal te vergelijken met de terugslag van een pistool. Volgens Mayfield is rock ‘n roll niet een geluid, maar een levensstijl; ongefilterde pure eerlijkheid.