LAATSTE NIEUWS

Atelierroute Slikwerk in de winter - 29 & 30 december

Het wad, de wolkenluchten, een brede horizon, het lijnenspel van akkervelden. Met daarbij de rust, de leegte van het landschap, al doende een ruimte scheppend ..........
LEES VERDER>>

22 september: Pypskoft 2018! Tot en Metje Middelinsee

Het is het jaar 9078. Oude Bildtzijl wordt nog steeds bewoond. Eeuwen geleden hebben de bewoners een onvoorstelbare rijkdom aan afvalplastic gevonden. Dit materiaal gebruiken ze als vanzelfsprekend in hun dagelijkse leven; voor kleding, huisraad, kunstwerken, muziek, speelgoed, decoraties, enz.

Het kleinschalige festival Pypskoft vindt dit jaar plaats in het bijzondere decor van Tot en Metje Middelinsee. Loop door het dorp en beleef deze wonderlijke wereld van plastic met verrassende voorstellingen en op meerdere locaties muziek van o.a. cmv Excelsior, Ruben Bus en Boukje van de Heide, The Plastic Ragdolls en de Tot en Metje Pretband.

Heel bijzonder is de aanwezigheid van de Ecozuil, een uitvinding van Hylke van de Kamp. Op een ludieke manier creëert deze machine bewustwording omtrent het plasticafval probleem. Door licht, geluid en het live 3D-printen laat de zuil op een positieve manier zien hoe van een plastic flesje een nieuw product gemaakt kan worden.

De Wereld van Tot en Metje Middelinsee anno 9078 maakt zichtbaar dat recycling een grote must is!

Zaterdag 22 september
van 10 tot 18 uur
overal vrij entree

Workshop 'Maak je eigen 3D-bootje' kost 2,-