LAATSTE NIEUWS

Vrijdag 22 februari - Presentatie kunstfilm in wording - No Land X

NO LAND X is een kunstfilm in wording door Ulf Langheinrich (Oostenrijks/Duits) en Nadine Bors die de ontstaansgeschiedenis van de Oude Bildtdijk laat ..........
LEES VERDER>>

Zaterdag 19 augustus: Tot op het bot!

Tijdens een archeologische opgraving wordt er van alles gevonden: oude munten en aardewerkscherven, maar vaak ook honderden botten van dieren. Een archeoloog kan allerlei informatie uit de botten halen: van welk dier een bot is, hoe oud het dier is geworden en hoe het dier dood is gegaan. Bovendien werden botten vaak gebruikt als grondstof om werktuigen en sieraden van te maken, en dieren werden soms op bijzondere manieren begraven. Zo vertelt het botmateriaal een heel verhaal over de mensen van vroeger.

Zaterdag 19 augustus geeft Johan van Gent, als archeoloog werkzaam bij RAAP in Drachten, een inleiding in de archeozoölogie. Aan de hand van vondsten uit Fryslân, zoals van de grote opgraving bij Marsum, wordt duidelijk wat een archeozoöloog precies doet. Na de pauze mogen geïnteresseerden ook zelf aan de slag met echte botjes: hoe zit een skelet van een schaap precies in elkaar? En hoe kun je aan de hand van de kiezen heel precies zien hoe oud een koe is geworden?

De middag is erg interessant voor volwassenen,
maar zeker ook geschikt voor kinderen.

Zaterdag 19 augustus, aanvang 14 uur,
vrij entree.