LAATSTE NIEUWS

Zaterdag 20 juli - Boogschieten voor Kids van 9 t/m 14 jaar

Het archeologisch steunpunt van Aerden Plaats organiseert op zaterdag 20 juli een middag boogschieten voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. De middag..........
LEES VERDER>>

SlikTones concert Thomas Oliver (NZ) was groot succes

Zaterdag 31 januari presenteerde SlikTones de Nieuw Zeelander Thomas Oliver. De relatief onbekende muzikant maakte van tevoren genoeg mensen nieuwsgierig. Het concert was helemaal uitverkocht en er moesten zelfs mensen worden teleurgesteld.

De 100 aanwezigen hebben anderhalf uur ademloos naar de muziek geluisterd. Thomas sprak zijn dankbaarheid uit, een stille zaal is een genot voor muzikant én dus voor het publiek. Hij speelde diverse nummers op de Weissenborn. Soms instrumentaal, soms met zang, soms in combinatie met kleine geluidseffecten via loopingstations, bijvoorbeeld wanneer hij de gitaar als percussieinstrument gebruikt.

Daarnaast pakte Thomas Oliver regelmatig de 'gewone' akoestische gitaar, en liet blijken dat de aankondiging "bizar gitaartalent" niet overdreven was. Maar ook zijn stem is een instrument op zich, zeer melodieus, soms een beetje rauw, vaak een prachtig falset, een stem vol emotie en in staat je te raken.

Tussen de nummers door vertelde Oliver kleine anekdotes, over de oorsprong van een lied, of over zijn ervaringen tijdens deze tour in Nederland. Want al die bakstenen huizen zijn helemaal niet zo gewoon als je Nieuw Zeelander bent.

Fotograaf Coen Waltmans maakte een aantal mooie foto's voor 3voor12/friesland, klik hier

Blijf op de hoogte van komende concerten:

SlikTones op facebook klik hier

SlikTones op twitter klik hier