LAATSTE NIEUWS

25 mei t/m 30 Juni - Expositie Monique Wijffels

Deze expositie van Monique Wijffels, Ouwe-Sylster en oud-Rypster, heeft een religieus en persoonlijk kunstzinnig karakter. Het zijn de verbindende elem..........
LEES VERDER>>

Restauratie Julianakerk interieur

10 september 2012

Dankzij stichting DBF, eigenaar van ons pand en dus ook eigenaar van de Julianakerk, kan het interieur van dit rijksmonument de komende weken stevig worden aangepakt. Met de aanleg van een nieuwe vloer inclusief vloerverwarming en een rigoureuze behandeling van de muren ziet de kerk er binnenkort weer helemaal prachtig uit en zal bovendien het binnenklimaat aanzienlijk worden verbeterd.

De voormalige Vermaning heeft een herbestemming gekregen als o.a. trouwlocatie en cultureel podium. Tijdens een concert is het fijn als men comfortabel en behaaglijk van het gebodene kan genieten en de vloerverwarming zal daar zeker aan toe gaan bijdragen.


Twee dagen na de geslaagde Monumentendag is het orgel van de Julianakerk in plastic verpakt zodat het goed beschermd de grondige restauratie van vloer en muren kan doorstaan. Vooral wanneer straks het pleisterwerk van de muren wordt verwijderd kan het vrijkomende stof nu niet meer de orgelpijpen inwaaien.


Alle stoelen en alle kerkbanken zijn voorlopig verwijderd. De hele vloer is leeggemaakt.
Wat een ruimte..De vloer is niet zo heel erg oud. De planken kunnen prima worden hergebruikt in de Multifunctionele Heemtuin die achter de kerk gerealiseerd wordt!

volg de restauratie stap voor stap: bekijk fotoalbum