LAATSTE NIEUWS

Zaterdag 20 juli - Boogschieten voor Kids van 9 t/m 14 jaar

Het archeologisch steunpunt van Aerden Plaats organiseert op zaterdag 20 juli een middag boogschieten voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. De middag..........
LEES VERDER>>

25 mei t/m 30 Juni - Expositie Monique Wijffels

Deze expositie van Monique Wijffels, Ouwe-Sylster en oud-Rypster, heeft een religieus en persoonlijk kunstzinnig karakter. Het zijn de verbindende elementen waaruit de tentoonstelling is opgebouwd.

De Indiaan op bijgevoegde afbeelding tekende ze als een van de eersten met houtskool. De Indiaan staat voor puur, natuur, moed, rechtvaardigheid, rust en kracht, maar ook voor de ‘kwetsbare mens’ waar wij voor op kunnen komen.

De tentoonstelling brengt je terug naar het leven uit haar jeugd. Je ziet haar zelfportret in pastel en een houtskoolschets-schilderij toen ze op ‘t Bildt tijdens de oogsttijd in het vlas werkte en meehielp met stúkken en schelven. Haar vader was vroeger directeur van de vlasfabriek, in de volksmond ‘dé febryk’ genoemd aan de Langhústerweg bij Sint Annaparochie. Daar pikte zij al jong ’t Bildts wat op. Ze noemden haar op ‘e fabryk ‘Moniky’.

De warmte waarin Monique is opgegroeid wordt weerspiegeld in de pastels die ze maakte van haar vader en moeder, oma en recent het schilderij van haar vierjarige achterneefje. Verder zien we de natuur op ‘t Bildt, haar geliefde Sytse, andere meer of minder bekende Bilkerts, de monnik pater Amandus, de heilige Titus Brandsma en dichter Tsjêbbe Hettinga. Ook zijn er schilderijen en tekeningen die gebaseerd zijn op haar pelgrimages in de omgeving van Assisië, Italië en naar Santiago de Compostella in Spanje.

Van 25 mei t/m 30 juni
Open alle dagen van 10.30 tot 16.30 uur
Dinsdags gesloten.

Vrij entree