LAATSTE NIEUWS

SlikTones presenteert 20 april: Matt Perriment (UK)

Singer-songwriter Matt Perriment staat er om bekend dat hij zijn publiek betovert met zijn muziek. De Engelsman maakt indiefolk, wat het beste omschrev..........
LEES VERDER>>

5 februari Boekpresentatie Dijk van een Verhaal

Op 5 februari om 15.00 uur, vindt de boekpresentatie plaats van het kers-verse boek van Baukje Fennema: Dijk van een Verhaal.

Baukje, verhalen-verteller en theatermaker (ITHAKA) uit het dorpje Oostmahorn, maakte in 2017 een wandeltocht van Lauwersoog tot de Afsluitdijk. Ze noemde haar reis op de kop van de dijk, een ‘Pelgrimstocht met een knipoog’. In de zomer van 2018, tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad, bewoog Baukje zich opnieuw langs de Delta-dijk, maar nu met woonwagen en tractor. Tijdens die reis vertelde ze verhalen, verwerkt in performances, die ze in 2017 had opgehaald. Éen van de performances was destijds in de Aerden Plaats, i.s.m. Kirsten Zwijnenburg en Janny Vellinga. Het was een sfeervolle en mooie middag in het prachtige kerkje van de Aerden Plaats!

Tijdens Baukje Fennema’s beide reizen, te voet en per tractor, ontstond er een verhaal in haar hoofd, wat beschreven staat in Dijk van een Verhaal. Met de nodige zelfspot beschrijft ze haar tocht met drie onzichtbare reisgenoten: Bauke Scheffer, haar vader Teatse Fennema en jeugd-liefde Sjoerd Janzen. Dijk van een Verhaal beschrijft een helende reis, waarin Baukje op een andere manier naar de dood leerde kijken.

De middag van 5 februari wordt een mooie en intense bijeenkomst. Tijdens het programma zal Baukje Fennema voorlezen uit haar eerste, eigen ‘werk’ en Baukje van der Meer, Kirsten en Janny wisselen de fragmenten af met gedichten, zang en gitaar. Het programma bevat een pauze. Vooraf, in de pauze en na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

Vrij entree

foto Annet Hogenesch