LAATSTE NIEUWS

Zaterdag 20 juli - Boogschieten voor Kids van 9 t/m 14 jaar

Het archeologisch steunpunt van Aerden Plaats organiseert op zaterdag 20 juli een middag boogschieten voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. De middag..........
LEES VERDER>>

Ontwikkeling Vlindertuin

Stichting Aerden Plaats zal achter de Julianakerk 850 m2 inrichten als multifunctionele tuin die dienst doet als theetuin, beleeftuin, struintuin, met amfitheater en ruimte voor kleinschalige optredens, voorstellingen, fairs, workshops en educatie over inheemse natuur en duurzaamheid.

Mede dankzij financiele bijdragen van Provincie Fryslân, Gemeente het Bildt, Stichting DBF, Wonen Noordwest Friesland, Stichting Doen, Rabobank Cooperatiefonds, Prins Bernhardfonds en P.W. Janssenstichting is de aanleg van de tuin mogelijk gemaakt.

Vrijwilligers werken mee om de kosten te drukken.

Beeldbepalend in de Vlindertuin zijn de Theeveranda gemaakt door Erik Heere en een bloeiende natuurmuur van Henk Pleiter (zie foto van natuurmuur elders).

Slingerende paden, spannende hoekjes, en diverse plekjes om te zitten maken het tuinplan compleet, de beplanting is vooral gericht op het aantrekken van vlinders. Informatieborden vertellen welke vlinders we in de tuin kunnen verwachten.


Voorbeelden timmerwerk Erik Heere www.heereshuys.nl

Voorbeelden natuurmuur Henk Pleiter www.arnicakwekerij.nl


Klik hier voor de ontwikkeling in foto's:
fotoalbum vlindertuin