LAATSTE NIEUWS

SlikTones presenteert 20 april: Matt Perriment (UK)

Singer-songwriter Matt Perriment staat er om bekend dat hij zijn publiek betovert met zijn muziek. De Engelsman maakt indiefolk, wat het beste omschrev..........
LEES VERDER>>

Zondag 25 februari Orgelconcert Sylvio Salado Labella met zang Marina Torra Cabau

Sylvio Salado Labella en Marina Torra Cabau studeren beiden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Sylvio studeert orgel, en Marina zang. Tijdens dit concert brengen zij werken ten gehore van onder anderen Johan Sebastiaan Bach, Felix Mendelssohn, Clara Schumann Franz Joseph Haydn, Gabrièl Fauré en de Spaanse componisten Hilarión Eslava en Manuel de Falla.

Een bijzonder en kleurrijk concert!
Het volledige programma zie je hier.

Aanvang 15.00 uur
De toegangsprijs bedraagt € 2,50.
Kaarten zijn voor aanvang van het concert
verkrijgbaar aan de kassa
of te reserveren via info@aerdenplaats.nl

In de monumentale voormalige Doopsgezinde Kerk in Oudebildtzijl, nu deel uitmakend van Aerden Plaats, bevindt zich een orgel met een bijzondere geschiedenis. Het dateert uit 1896 en is één van de eerste orgels van de Friese orgelbouwers Fokke Bakker en Arjen Timmenga. Door de jaren heen is het bouwwerk ongewijzigd gebleven. Daardoor bevat het veel bijzondere elementen. Zo gebeurt het pompen van lucht niet door elektrische windvoorziening maar door menskracht. Het orgel is in 2017 gerestaureerd door de -nog steeds bestaande- firma Bakker en Timmenga. Bij deze restauratie is tevens een windmotor aangebracht.

Aerden Plaats organiseert een drietal concerten om de fraaie klanken van dit historische orgel (weer) te laten horen! Het eerste concert was op zondag 22 oktober 2023. In april 2024 vindt het derde concert plaats. Informatie via onze website en facebook-pagina. Deze orgelconcerten worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente Waadhoeke.