LAATSTE NIEUWS

25 mei t/m 30 Juni - Expositie Monique Wijffels

Deze expositie van Monique Wijffels, Ouwe-Sylster en oud-Rypster, heeft een religieus en persoonlijk kunstzinnig karakter. Het zijn de verbindende elem..........
LEES VERDER>>

Zondag 10 maart: Linde Nijland - met Bert Ridderbos

Linde Nijland wordt wel ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd (muziektijdschrift Heaven). Multi-instrumentalist Bert Ridderbos werd door het Britse toonaangevende tijdschrift fRoots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid. Hij begeleidt Linde op gitaren, banjo, cittern en accordeon en was in het verleden o.a. deel van de Groningse groep Törf.

Linde trad al jong op met het zangduo Ygdrassil en later solo als singer songwriter, met haar kristalheldere stem en mooie eigen liedjes, maar ook met een eerbetoon aan de Engelse folklegende Sandy Denny. Samen maakten de twee muzikanten een avontuurlijke, muzikale reis over land van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan. In 2009 gaf Linde een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen.

Bert en Linde toeren behalve in Nederland, regelmatig in Engeland, waar ook een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt – naast invloeden uit de Amerikaanse en Ierse / Schotse folk. Onlangs kwam hun nieuwe album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat o.a. genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’.

Dit wordt heel bijzonder, mis het niet. "Holland's sensational folk duo" Cornwall Folk Festival “In compositorische topvorm” OOR

Zondag 10 maart
in het kerkje van de Aerden Plaats

aanvang 15.00 uur
entree 15 euro

vooraf reserveren kan via
info@aerdenplaats.nl


www.lindenijland.nl