LAATSTE NIEUWS

1e zondag v.d. maand - Ouwesylster Markt

Midden in het dorpje Oude Bildtzijl langs de Keuningsstreek aan het water, op de eerste zondag van de maanden mei t/m oktober, van 13 tot 17 uur, ee..........
LEES VERDER>>

Vrijdag 30 november: Poetische luistervoorstelling over dementie

‘Mijn Vader de Sterrenkijker’
De vader van Maartje heeft Alzheimer. Nu zijn herinneringen verdwijnen, komen bij haar de vragen. Wat deed hij in de tijd voor haar geboorte, toen hij promoveerde als sterrenkundige? Samen bezoeken ze de Oude Sterrewacht in Leiden.

Radiomaker Maartje Duin (bekend van ‘De Redder van het Bildts’ over Bildtse Post-hoofdredacteur Gerard de Jong en ‘Podkas: Pawel, de Poolse plukker’ over een arbeidsmigrant in Sexbierum) maakte een poëtische audio-voorstelling over het peilloze universum van dementie. Na afloop gaat zij met het publiek in gesprek over het omgaan met deze ziekte, die 270.000 Nederlanders treft.

De gemeente Waadhoeke biedt deze voorstelling kosteloos aan in het kader van de dementievriendelijke gemeente. Ook met steun van Rotary Franeker, Planetarium Eise Eisenga en Alzheimer Nederland, afdeling Friesland.

30 november om 19:30 uur
Toegang is gratis.
Via info@aerdenplaats.nl kunt u eventueel van te voren een plekje reserveren in de Julianakerk om teleurstelling te voorkomen.

www.mijnvaderdesterrenkijker.nl