LAATSTE NIEUWS

25 mei t/m 30 Juni - Expositie Monique Wijffels

Deze expositie van Monique Wijffels, Ouwe-Sylster en oud-Rypster, heeft een religieus en persoonlijk kunstzinnig karakter. Het zijn de verbindende elem..........
LEES VERDER>>

Zondag 28 april : Orgelconcert met zang

In de monumentale voormalige Doopsgezinde Kerk in Oudebildtzijl, nu deel uitmakend van cultureel bezoekerscentrum Aerden Plaats, bevindt zich een orgel met een bijzondere geschiedenis. Het dateert uit 1896 en is één van de eerste orgels van de Friese orgelbouwers Fokke Bakker en Arjen Timmenga. Het orgel is in 2017 gerestaureerd door de -nog steeds bestaande- firma Bakker en Timmenga. Bij deze restauratie is tevens een windmotor aangebracht. Nu worden er met enige regelmaat orgelconcerten gegeven, onder meer in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Zondag 28 april zullen organist Wietse Ouwejan en zangeres Judith Bouma een aantal mooie klassieke stukken ten gehore brengen van onder andere Monteverdi, Frescobaldi en Purcell.

Het volledige programma vind je hier.

Aanvang 15.00 uur
De toegangsprijs bedraagt € 2,50.
Kaarten zijn voor aanvang van het concert
verkrijgbaar aan de kassa
of te reserveren via info@aerdenplaats.nl

Aerden Plaats organiseert een drietal concerten om de fraaie klanken van dit historische orgel (weer) te laten horen! Het eerste concert was op zondag 22 oktober 2023 met Theo Jellema en fluitiste Thirza Fekkes. Eind februari werden we verrast met een prachtig samenspel van Sylvio Salado Labella en Marina Torra Cabau. Deze orgelconcerten worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente Waadhoeke.