LAATSTE NIEUWS

zondag 21 augustus - Vlindertuinconcert Eddie Mulder

Gitarist Eddie Mulder is onder meer bekend van Flamborough Head en Leap Day. Maar ook als solo-muzikant geeft hij regelmatig concerten en heeft hij al ..........
LEES VERDER>>

26 november: Verhalenavond in de Aerden Plaats

‘Taal van myn hert’. Dat is het thema van de Verhalenavond, die op vrijdag 26 november op diverse locaties in Fryslân plaatsvindt. De Aerden Plaats is één van die locaties, met twee interessante verhalenvertellers.

Burgemeester Marga Waanders van gemeente Waadhoeke leest voor uit een verhaal dat zij schreef op verzoek van misdaadjournalist Simon Vuyk voor zijn boek ‘Vriendschap’. Daarnaast draagt zij gedichten voor in het Fries, Twents en Duits. Waarom juist deze drie talen óók haar hart hebben vertelt ze u graag!

Gerard de Jong vertelt een anekdotisch verhaal over zijn tijd als Bilkert in Baskenland, over spraakverwarring en over de kracht van kleine talen. Gerard de Jong was twintig jaar lang hoofdredacteur van De Bildtse Post en is nu columnist voor de Leeuwarder Courant en freelance journalist. Hij is sinds juni van dit jaar ook werkzaam als meertaligheidscoördinator in Waadhoeke.

De muzikale omlijsting van de avond is in handen van Frank Stadhouders. Frank is geen troubadour, maar iemand die ‘slechts verhalende liedjes’ zingt: vrolijke liedjes in mineur en droevige in majeur.

De verhalenvertellers treden 26 november twee maal op, zodat u kunt kiezen voor een tijdstip dat u het beste past. De eerste ronde begint om 20.00 uur, de tweede om 21.00 uur. De toegang is gratis.

www.verhalenavond.nl