LAATSTE NIEUWS

Zondagmiddag 10 juli - Vlindertuin Concert Sido Martens, Jan de Vries, Annemarieke Coenders

In het verborgen paradijs van de Aerden Plaats.Tussen bloemen, vlinders en bijen, luisteren naar de drie singer-songwriters: Sido Martens, Jan de Vries..........
LEES VERDER>>

Expositie Sieger Rodenhuis en nicht Janny

Onlangs verscheen het boek 'Veranderd perspectief' van Sieger Rodenhuis. Een onthullende novelle in het Bildts en Nederlands over zijn jeugd aan de Nieuwebildtdijk. Tot en met 3 juli is een expositie van zijn schilderijen te zien in de Aerden Plaats te Oude Bildtzijl. Sieger volgde een opleiding aan Academie Minerva in Groningen en bekwaamde zich tevens in het pottenbakken, met diverse tentoonstellingen o.a. in de voormalige Galerie Van Hulsen in Leeuwarden, zijn huidige woonplaats.

Naast de schilderijen van Sieger Rodenhuis is in de Aerden Plaats een aantal werken van zijn nicht Janny te zien, zij woont nog steeds aan de Nieuwebildtdijk en kreeg les van Bianca de Gier. Ook bij haar gaat het met name om het schildersplezier, spelen met verf en dingen uitproberen. De expositie duurt t/m zondag 3 juli, zes dagen per week open van 10.30 tot 16.30 uur, dinsdags gesloten.