LAATSTE NIEUWS

Landschapstriënnale expositie Hendrik Elings, Fred Thoolen, René Tweehuysen

Van 1 september t/m 1 oktober is in het kerkje van de Aerden Plaats een expositie te zien met schilderijen van Hendrik Elings, Fred Thoolen en Rene Twe..........
LEES VERDER>>

Expositie Wies Noest - BeingHere

In haar kindertijd was poppenkleertjes maken en borduren het grootste plezier van Wies. Ze werd lerares Kunstnaaldwerk en Handwerktechnieken, later docent Beeldende Vorming aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Wies staat bekend om haar eigen kijk op onderwijs. Ze geeft nog steeds regelmatig consulten, lezingen en assessments.

Haar vader was rentmeester van het Brabants Landschap. Hij wees haar op de plannen voor die gebieden, hoe ze zouden worden ingericht en leerde haar zien dat een omgeving ruimte is, uit vormen bestaat, dat je het kunt beïnvloeden en veranderen. Ze werd zich bewust van het verschijnen en verdwijnen wanneer je je verplaatst. Naast haar docentschap heeft Wies vele projecten in textiel uitgevoerd. Al vanaf de jaren 60 had haar werk een experimenteel karakter. Het was o.a. te zien in het Drents Museum, Gemeente Museum Arnhem, Textiel Museum Tilburg en Fries Museum.

Sinds 1992 werkt ze vanuit langdurige projecten waarbij ze een collectie opbouwt en elk nieuw element een eigen rol laat spelen. De collecties bestaan uit kleding en/of ruimtelijke vormen van textiele materialen die in verschillende combinaties worden toegepast in beeldend theater, fotosessies en installaties. De projecten zijn een soort van reizen geworden. Onderweg zijn, aankomen, verblijven en weer vertrekken. Tijdens het verblijf is het een samenspel met de weersgesteldheden, de omgeving en de acties van Wies.

In het kerkje van de Aerden Plaats te Oude Bildtzijl is momenteel het project BeingHere te zien. BeingHere is al vanaf 2014 gaande met telkens een keuze uit de nu 40 kleurrijke opblaasbare objecten die tijdelijk en in zorgvuldig gekozen combinaties geplaatst worden in de natuur, in stedelijke gebieden en in gebouwen. Met de installaties reageert Wies met de objecten op de mogelijkheden en eigenheid van een locatie, waarbij het verrassen door verschijnen en verdwijnen centraal staat. BeingHere was eerder al te zien in o.a. Amberg Dld, Ameland Kunstmaand, Amsterdam Westergasfabriek, Jokmok Zw en Groninger Museum.

Wies Noest, BeingHere
t/m 2 oktober
open alle dagen van 10.30 tot 16.30 uur
behalve op dinsdag en zaterdag 3 september.
www.wiesnoest.nl